23948sdkhjf

Hon tar över den fordonsstrategiska ratten

Blir ordförande för Fordonsstrategisk forskning och innovation, FFI.

En nollvision för säkerhet, en fossilfri fordonsflotta och stärkt internationell konkurrenskraft är några väsentliga målsättningar för Fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI). FFI är ett samverkansprogram mellan staten (Vinnova, Trafikverket och Energimyndigheten) och fordonsindustrin (Scania CV, Volvo, Volvo Car group och Fordonskomponentgruppen). Uppgiften har sedan starten 2009 varit att bygga kunskap och driva innovationer som bidrar till Sverige ska kunna erbjuda internationell spetskompetens inom bland annat trafiksäkerhet och miljö.

Nu står det klart att Malin Persson, med många års erfarenhet från såväl stora svenska företag som Volvo och SKF liksom institutioner som Chalmers, tar hand om ordförandeklubban i FFI. Hon har också en bred erfarenhet av styrelseuppdrag från bland annat Getinge, Peab, Mekonomen och IVA.

– Malin Perssons bakgrund inom akademin och fordonsindustrin, bland annat som tidigare vd på Volvo Technology, är värdefulla erfarenheter som gör Malin särskilt lämpad för detta uppdrag, säger näringsministerns statssekreterare Emil Högberg.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Läs mer om: FFI
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11