23948sdkhjf

DHL ansluter till Nordstans cykelhubb

Börjar köra med fraktcyklar även i Göteborg.

DHL:s cykelfrakt kommer till Göteborg. Det står klart sedan man beslutat att ansluta sig till Nordstans cykelhubb, där redan Pling transport och Best transport huserar.  

Sedan tidigare kör DHL Express med cyklar i Stockholm och Malmö. I Göteborg kommer man att köra en fyrhjulig DHL Cubicycle från Velove, som har en transportbox med kapacitet på 125 kilos last. Från terminalen i Landvetter kommer DHL Express att transportera in sina färdigpackade transportboxar till hubben, för att därefter köras ut. 

– Vi har nu fått möjligheten att via en cityhub i Nordstan utöka med el-lastcyklar till Göteborg, vilket vi är mycket positiva till då elcyklar är ett miljövänligt sätt att snabbt hantera mindre paket och dokument i områden där framkomligheten kan vara besvärlig för kurirbilar, säger Henrik Jensen, operationell chef på DHL Express i Sverige, i ett pressmeddelande. 

Till att börja med kör DHL med två cyklar som kommer att kunna ta hand om ett 70-tal försändelser var, per arbetsdag. Leveranserna kommer att se i Göteborgs innerstad. 

– Nordstan har ett unikt läge i Göteborg och det är roligt att med små insatser kunna bidra till vad vi tror är starten på en större omställning av trafikmiljön i Göteborg. Denna typ av hub med flera aktörer samlade är unik i Europa. Våra aktörer inser vikten av transportsträckans last mile, säger Magnus Zingmark, hållbarhetsansvarig på Nordstan. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094