23948sdkhjf

De blev Årets transportskola

Tya har utsett den bästa transportutbildningen i Sverige.

FAKTA

Tidigare vinnare

  • 2018: Björknäsgymnasiet, Boden
  • 2017: Vretagymnasiet, Linköping
  • 2016: Jämtlands gymnasium, Östersund
  • 2015: Viskastrands-gymnasiet, Borås

Tegelbruksskolan i skånska Klippan tilldelas Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnds prestigefyllda utmärkelse Årets transportskola 2019. 

– Jag är väldigt glad, både för vår och elevernas skull. Det speglar det hårda arbete vi gjort de sista åren för att öka antalet elever och behålla kvaliteten, säger skolans biträdande rektor Johan Jönsson. 

Tegelbruksskolan har en av Sveriges största transportutbildningar, och 200 elever går på antingen fordons- eller transportutbildningen. Man är en av två skolor som har inriktning mot flygplanstekniker.  

Tyas prismotivering lyder: 

En av landets största skolor som på kort tid dubblat antalet transportelever med bibehållen kvalitet. Förutom bra ledarskap har personalen mycket god kompetens och ett brinnande engagemang. Här möter man varje elev utifrån individnivå och utvecklar dem därifrån, vilket gör att nästan alla elever går ut med fullständiga betyg och behörigheter.” 

– Vårt motto är ”eleven i centrum”. Vi har också satsat mycket på att få till en bra mix av trafiklärare och förare från branschen, berättar Johan Jönsson. 

Läs mer om: TYA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11