23948sdkhjf

Best satsar på hälsovården

Har tredubblat omsättningen i segmentet på tre år.

Marknaden växer inom transporter av läkemedel och sjukvårdsmaterial. Under de senaste åren har Best transport gjort en medveten investering i både bilar och utbildning för att kunna möta de krav som industrin och vården kräver. Det rör sig om 40 tempererade transportfordon, som hanterar så kallad good distribution practice, GDP. 

Sedan 2016 har Best nära tredubblat sin omsättning inom det här transportsegmentet. Läkemedelsanvändningen ökar, det finns i dag ett större antal läkemedel och sjukvårdstillbehör, och det har blivit vanligare med läkemedel som förpackas i färdiga doser. Därför gör nu Best transport en satsning och utökar denna fordonsflotta med 75 procent. 

– Vi märker av den starka efterfrågan på våra tempererade transporter, både från privat och offentlig sektor. Det är ett intyg på att såväl apotek som vårdgivare anser att våra tjänster är trygga och därmed attraktiva. För att ytterligare stärka vår position på området expanderar vi nu vårt bestånd med hela 30 nya fordon som alla uppfyller de kvalitetskrav som GDP-transporter kräver och som körs av våra 500 specialutbildade chaufförer, säger Jonas Wahlström, affärsområdeschef Hälsa på Best transport, i ett pressmeddelande. 

 En GPP-transport har ett temperaturkontrollerat intervall mellan fem och 25 grader och åtgärder för att inte kontaminera godset. Man arbetar också med speciellt utbildade chaufförer och spårbarhet genom olika it-lösningar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.102