23948sdkhjf

Autostores nya Black line ska boosta boozt

Lagret i Ängelholm är först i världen med Autostores nya robotgeneration. Nu inleder man ett utvecklingssamarbete.

Boozt, e-handlaren inom mode, har redan ett toppmodernt lager I Ängelholm, det som brukar kallas världens största Autostore-anläggning. När den är fullt utnyttjad kommer 500 robotar att samsas om 500 000 lådor.  

Nu tar man steget vidare mot den absoluta teknikfronten. Detta när man uppgraderar lagret till den nya generationen Black line-robotar. Och man är först i världen. 

 Black line har många fördelar: hastighet, pålitlighet och smarta batterilösningar. Det handlar om kostnad per transaktion. Vi är stolta och glada över att ta vårt engagemang för automatisering och utveckling till nästa nivå, säger Niels Hemmingsen, operativ chef på Boozt, i ett pressmeddelande. 

Systemet är byggt i nära samarbete med Element logic. 

 Boozt har hela tiden pushat oss att höja nivån för vad som är möjligt. De begränsningar vi såg för två år sedan finns inte längre. Både Element logic och själva tekniken förbättras ständigt, säger Håvard Hallås, säljchef på Element logic. 

Det systemet man byggt kan visa fina siffror. Man har en drifttid på 99,7 procent, inräknat expansionsfaserna i lagret. I dag når nio av tio leveranser kunden inom en dag efter beställning. Men Håvard Hallås ser ändå möjligheter till förbättring. 

 Med den nya Black line-tekniken är potentialen för ökad effektivitet stor. Den nya batterilösningen gör Black line optimal för lager med dygnet runt-processer. Det kommer verkligen att ge resultat under säsongstoppar som black friday och andra helgdagar. 

Men nu vill parterna ta sitt samarbete ett steg längre. Boozt, Autostore och Element logic har beslutat sig för att ingå ett R&D-partnerskap, där man genom forskning och utveckling ska kunna implementera den allra senaste teknikutvecklingen.  

 I nära samarbete kan vi nu utveckla ny teknologi i en kontrollerad miljö, vilket begränsar den eventuella risk det innebär att införa ny och förbättrad teknologi. Det är också ett första steg i vår ambition att locka servicepartners inom e-handel till området för att skapa ett kluster av försörjningskedjor inom e-handel med utgångspunkt från vår verksamhet i Ängelholm, säger Niels Hemmingsen. 

Han menar att detta kommer att ge Boozt fördelar, när man kan vara först med den snabbaste och mest pålitliga teknologin. 

– Att kunna testa tekniska nyheter hos en av våra mest framåtsträvande partner säkerställer att vår utveckling är marknadsdriven. Dessutom är vi förväntansfulla över att bli en ännu närmare partner till en nyckelspelare när det gäller tidigt införande av vår teknologi, säger Karl Johan Lier, vd på Autostore. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.139