23948sdkhjf

Postnord TPL satsar stort vid Landvetter

Airport city Göteborg fortsätter att expandera.

Bockasjö och Swedavia äger gemensamt fastighetsutvecklaren Landvetter logistik center som ska utveckla Airport city Göteborg invid flygplatsen Landvetter. Nu har man säkrat ett kontrakt på Postnord TPL:s nya logistikcenter i området.  

– Vi gläder oss åt samarbetet med Postnord TPL och att vi får förtroendet att utveckla ytterligare ett nytt logistikcenter tillsammans. Detta blir vårt tredje projekt med Postnord TPL och vårt femte med Postnordkoncernen. Projektet utgör också en viktig milstolpe i utvecklingen av Airport city Göteborg. Vi uppför den tredje logistikbyggnaden i området, vilket innebär att flygplatsstadens första logistikpark nu är färdigetablerad, säger Joakim Hedin, som är vd för Bockasjö och vd för Landvetter logistik center, i ett pressmeddelande. 

Den nya fastigheten får en uthyrningsbar yta på 46 000 kvadratmeter. Planen är att bygga ut den i två omgångar, där första etappen ligger på 20 000 kvadratmeter som ska vara klar för inflyttning i juni nästa år. Resen av byggnaden blir klar under hösten 2020. På miljösidan satsar man på en Green building-klassning, vilket bland annat innebär låg energiförbrukning, och förbereder för solceller. Postnord kommer att hyra fastigheten.

Postnord TPL räknar med att göra nyanställningar i logistikcentret men kan inte säga hur stort behovet blir innan man vet vilka uppdrag man får att hantera.

– Vi är inne i en stark tillväxtfas. I fjol etablerade vi oss i Jönköping och byggde nytt i Norrköping, kring årsskiftet tillträder vi en ny fastighet i Helsingborg och i och med denna satsning stärker vi vår närvaro i Göteborg, en av Sveriges främsta logistikorter. Vår nya etablering säkerställer tillväxten hos befintliga kunder men möjliggör även konkurrenskraftiga logistiklösningar när det gäller nya förfrågningar, säger Mårten Koshko, affärsutvecklingschef för Postnord TPL.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093