23948sdkhjf

Samlad lagerverksamhet och ny organisation ska stärka Ingram

Flyttar lagret för Mobilitet från Borås och lägger större fokus på affärsområdena.

Under 2018 gjorde Ingram micro upp en ny affärsstrategi, som flyttar det kommersiella och strategiska ansvaret till de affärsområdesansvariga. Det skapar fyra tydliga team som sätter ett nordiskt fokus på Cloud, Core solutions, Mobility och Value. Detta vill man kombinera med säljfokus i varje land, en kombination som man hoppas ska ge kunder med både lokal och Nordisk verksamhet bättre support.  

Den nya organisationen ger nya roller åt flera personer. Jakob Kvist-Sørensen blir director Advanced solutions and speciality Nordic. Han har tidigare 25 års erfarenhet inom it-branchen. 

Torbjörn Schön fortsätter att driva affärsområdet Cloud, som arbetar med kundernas digitalisering och molntjänster. 

För Mobility blir det Fredrik Westersen som får en förstärkt roll, när han samlar de kommersiella teamen i Sverige, Norge och Danmark och ska skapa större synergier mellan dem. 

Tony Kalomirakis behåller sitt ansvar för Core solutions distributionsverksamhet inom it-produkter. 

Ännu en nyhet är att Ingram micro flyttar sitt distributionslager för Mobilitet från Borås till lagret i Rosersberg utanför Stockholm, där man redan har lager för all leverans inom it och Core solution. Målet är samla all sin kompetens inom distribution på ett ställe. Det ger också bättre möjligheter att ge kunderna en samlad och komplett leverans kring it och mobilitetsprodukter. 

Lagret i Viared i Borås renodlas nu för Ingrams logistikkunder. 

– Med den nya organisationen lägger vi grunden för att kunna erbjuda våra kunder marknadens bästa erbjudande inom varje affärsområde. Vi kommer fortsätta att satsa mycket på konsumtionstjänster och servicebaserad försäljning för att möta den trend vi ser på marknaden, säger, William van Kerkvoorde, Nordic vice president Ingram micro, i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078