23948sdkhjf

Ntex öppnar ny terminal i Polen

Stärker sin verksamhet i landet.

I början av juni meddelande Ntex att man startat en ny avdelning i Polen med ett antal egna lastbilar och förare. Till en början kommer man att köra i Sverige och mellan Sverige och Norge. 

– För närvarande har vi sju lastbilar med fokus på Sverige, men planen är att öka antalet lastbilar och täcka fler linjer. En linje mellan Italien och Sverige skulle vara intressant och vem vet hur långt vi kan nå, sade transportchefen Krzysztof Hanys i en nyhet från Ntex då. 

Nu satsar man vidare i landet och har investerat i en ny terminal i Gdynia med fokus på styckegodshantering till och från Skandinavien. 

– Med denna extra terminal kan vi erbjuda våra kunder hela logistiktjänsten, säger Maciej Klukowski, vd för NTEX i Polen. 

Den 2 000 kvadratmeter stora terminalen ligger bredvid Ntex tidigare kontor och anläggning. I den gamla anläggningen kommer han dock att ha kvar logistikverksamhet som lagring, omlastning, ompaketering och service för e-handel. Gdyniaterminalen hanterar främst varor för Centraleuropa och Finland. 

– Vi lastar om 50-60 trailers per vecka vid terminalen och cirka 80 procent av dessa hanteras under helgen, säger Maciej Klukowski. 

Den nya terminalen har plats för sex trailers. Man har i dag sex fast anställda lagerarbetare, med tre ytterligare som går in och stödjer verksamheten under helgerna. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128