23948sdkhjf

APM invigde automatiserad port

Siktar på förbättrad service genom digitalisering.

APM Terminals har invigt sin nya automatiserade in- och utpasseringsport för lastbilar, vid containerterminalen i Göteborgs hamn.  

– Med hjälp av denna satsning av ny teknik, kommer verifieringen av ankommande och avgående gods att ske automatiskt. Vi har därmed dubblerat vår kapacitet att hantera lastbilar, säger Patrik Foureaux, projektledare på APM Terminals i Göteborg, i ett pressmeddelande. 

Tillsammans med självserviceporten som man tidigare har tagit i drift, kommer man nu att kunna anpassa öppettiderna till terminalen bättre efter vilka behov kunderna har. På sikt kommer man att kunna ha portarna öppna dygnet runt, fem dagar i veckan. 

– Det ska vara lätt att ta sig in och ut ur terminalen, helt i enlighet med vår strategi och The Gothenburg gateway, där fokus ligger på effektivisering och flexibilitet. Den genomsnittliga roteringstiden för en lastbil i Europa är 56 minuter. Vi kör idag på i genomsnitt 25 minuter. Vi ska inte bara vara bäst i Skandinavien, utan bäst i hela Europa på det här, säger vd Henrik Kristensen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125