23948sdkhjf

Norrköping får ny containerlinje

Unifeeder kopplar ihop Sverige och Polen.

Sverige får bättre godstrafik till kontinenten när Unifeeder nu startar en ny linje, som ska gå mellan Gdansk och Gdynia i Polen och Gävle och Norrköping i Sverige. Sträckan får veckotrafik. 

Unifeeder har redan en linje som knyter samman Norrköping med Hamburg, men nu skapas alltså ännu en länk söderut. 

– Den nya linjen är helt inriktad på att serva den svenska ostkusten. Vi skapar den kortaste möjliga länken till Gdansk, som växt till en av de viktigaste omlastningshamnarna för den baltiska och nordiska marknaden, men också till Gdynia som har ett stort utbud av linjer inom Europa. På så vis skapar vi en flexibel, hållbar och konkurrenskraftig lösning, säger Ebbe Bisgaard  Unifeeder i ett pressmeddelande. 

Norrköpings hamn har redan tidigare tillväxt på containersidan och man bygger ut både sin kapacitet och sin service. 

– Vi ser hur vi blir alltmer relevanta för flöden till den nordiska marknaden. Därför är vi väldigt glada för denna satsning som Unifeeder gör. Konkret betyder det att våra kunder som handlar med omvärlden får ytterligare alternativ och ökad frekvens. Det fina i kråksången är att man kommer kunna kombinera matartrafiken med väldigt konkurrenskraftiga lösningar för närsjöfart. Unifeeders lösningar gör det särskilt intressant för kunder som vill kunna lasta och lossa sitt gods på Europapall, säger Magnus Grimhed, försäljningschef i Norrköpings hamn.

Trafiken mellan Sverige och Polen inleds i augusti.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094