23948sdkhjf

Toyota lanserar solenergi

Börjar med sig själva och siktar på att sälja totallösningar för eldriven materialhantering.

Tillsammans med Eneo solutions startar Toyota Material handling Europe ett strategiskt solenergiprogram. Till en början handlar det om att installera solceller på Toyotas egna produktions- och kontorsanläggningar i fem länder, med start på huvudkontoret i Mjölby redan i år.  

Men programmet siktar längre. Målet är nämligen att Toyota ska kunna erbjuda kompletta, elektrifierade lösningar med truckar som drivs med litiumjonbatterier, solcellsanläggningar och stationär lagring av solenergi. Det ska hjälpa bolagets kunder att nå sina fossilfria visioner. 

– Vi vill att vårt solprogram ska få genomslag hela vägen från våra produktionsanläggningar till leverantörer och kunder som använder våra produkter. Genom att tillföra mer förnybar energi till elnätet bidrar vi till att avlägsna fossila energikällor i Europa. Det har en djupgående inverkan på vår framtid – och vi strävar efter att bjuda in våra partners och kunder att följa oss på vår gemensamma resa mot det koldioxidfria samhället, säger Matthias Fischer, vd och koncernchef på Toyota Material handling Europe, i ett pressmeddelande. 

Toyota har själva satt upp målet att använda endast förnybar el år 2020 och att nå noll koldioxidutsläpp före 2050. 

– Samarbetet med Eneo känns som en perfekt matchning. Deras kompetens i världsklass kommer garantera effektiva och långvariga lösningar. Det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans för att minska våra produkters miljöpåverkan, säger Matthias Fischer. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094