23948sdkhjf

SSAB och Green cargo ser över säkerheten

Inleder samarbete för att stärka arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet.

Green cargo och SSAB i Borlänge har startat ett samarbete för att utveckla arbetet med arbetsmiljö och säkerhet inne på SSAB:s område. Det har tidigare skett ett antal incidenter, mellan tåg och truckar, men också med andra trafikanter.

– Hittills har ingen allvarlig händelse inträffat, men det skulle kunna göra det och då kan det gå väldigt illa. Det vill vi absolut inte ska hända och därför satte vi i ledningen oss ner med Green cargos ledning i vintras för att diskutera vad och hur vi kan göra för att det inte ska ske, men också för att förbättra vårt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Ingen ska komma till skada på jobbet, utan alla ska återvända hem lika friska som de var när de kom till arbetet, säger Mia Eriksson, plats- och produktionschef på SSAB Borlänge, i ett pressmeddelande.

Efter mötet har man inlett flera aktiviteter där man arbetar med frågorna tillsammans. Bland annat samlas Green cargos och SSAB:s personal för att tillsammans hitta risker och göra riskbedömningar utifrån hur man arbetar.

– En nyckel för att det ska lyckas är att vi gör riskbedömningar tillsammans, att vi som bolag har samma bild och uppfattning om hur det ser ut och vad vi måste göra, säger Mia Eriksson.

Man kommer också att införa gemensamma veckomöten för att tillsammans gå igenom avvikelser som är kopplade till just arbetsmiljö och säkerhet. De aktiviteter man bestämt sig för startar under våren och kommer att utvärderas i höst.

– Säkerhetsarbetet är en av de viktigaste hörnstenarna i vår värdegrund och ingår som en självklar del i våra värderingar. Därför ser vi det som självklart och nödvändigt att samarbeta för en kontinuerligt bättre arbetsmiljö, säger Markus Gardbring, chef för Operations inom Green cargo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094