23948sdkhjf

SAS utvecklar elektriskt flyg

Ingår samarbete med Airbus.

Tillsammans med Airbus har SAS tecknat en avsiktsförklaring om forskning och utveckling av eldrivna flygplan. Projektet ska leda till att elflyg införs för storskaligt, kommersiellt bruk. 

I sitt forskningsprojekt kommer SAS och Airbus att bygga upp kunskap om vilka möjligheter och vilka problem som är kopplade till en introduktion av hybrid- och elflygplan i kommersiell trafik i stor skala. 

– Vi är stolta över vårt ambitiösa hållbarhetsarbete och gläds nu åt att Airbus valt SAS som samarbetspartner för detta framtidsprojekt. Om det här blir verklighet kommer det att revolutionera flygets utsläpp, säger Rickard Gustafson, vd för SAS, i ett pressmeddelande. 

Tidigare har SAS satt upp målet att minska sina utsläpp av koldioxid med 25 procent till år 2030, både genom att använda biobränslen och att flyga med moderna flygplan.  

– Det är mycket glädjande för Airbus att SAS vill bidra med sin djupa kunskap och är med på resan att skapa framtidens flyg inom el- och hybridteknologi, säger Grazia Vittadini, Airbus chief technology officer. 

Fler parter kommer att bli delaktiga i projektet, exempelvis aktörer som arbetar med elförsörjning med förnybar energi. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094