23948sdkhjf

APM öppnar inlandsterminal i Gävle

En del i nya satsningen The Gothenburg gateway.

I början av april presenterade APM Terminals sin nya satsning The Gothenburg gateway. Den ska göra att det maximalt tar 48 timmar för en container, lastad på tåg var som helst i Sverige, att ställas på ett oceangående fartyg vid APM:s hamnterminal i Göteborg. 

– Vi har analyserat hur lång tid det tar för en container att nå Shanghai på den för Sverige så viktiga Asienmarknaden. Genom The Gothenburg gateway kan vi reducera tiden med minst en vecka. Det är en effektiv och klimatsmart lösning. APM Terminals har arbetat hårt med att öka effektiviteten samt ökat digitaliseringen för att möjliggöra en snabbare hantering av godset. Nu måste godset väg i Sverige på järnväg effektiviseras, sade Henrik Kristensen, vd för APM Terminals Gothenburg, i en kommentar. 

Nu öppnar man alltså en egen inlandsterminal i Gävle. Redan under maj månad kommer Green cargos att göra si första tågavgång mot Göteborgsterminalen. Terminalen ligger centralt, med en yta på 20 000 kvadratmeter och en förväntad volym på 200 containrar per vecka. Det kommer att bli fem tågavgångar i veckan från Gävle. 

APM Terminals i Göteborg har i dag 41 procent av containerimporten och -exporten i Sverige. 90 procent av allt gods till och från Sverige går via hamnarna. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.422