23948sdkhjf

Här bygger Almroths sitt nya jättelager

Kan ge mer än 500 arbetstillfällen.

Almroths planerar att bygga ett logistikcenter för e-handeln strax utanför Norrköping. Det meddelande man på en pressträff under fredagseftermiddagen. I centret hoppas man kunna samla mer än hundra större och mindre e-handlare, något som medför att man kan samordna transporter till och från lagret. Satsningen kan skapa så mycket som 500 nya arbeten. 

Under planeringsprocessen har Almroths sett sig om i Sverige efter möjliga etableringsorter.  

– Vi landade i att det här är Sveriges bästa läge. 50 procent av landets befolkning och 25 procent av den industriella produktionen finns inom en radie av 25 mil. Tillgången på arbetskraft var också väldigt viktigt för oss. På sikt hoppas vi även att etableringen kommer att öppna upp för möjligheten till en yrkesorienterad utbildning för logistikarbete i Norrköping, säger Carl Svensson, vd för Almroths, i ett pressmeddelande. 

Automatiseringsgraden blir förhållandevis låg i den nya anläggningen. 

– Vår hantering är inget för robotar, den är mer komplex då vi arbetar med många olika partners som har stora variationer i sina varulager både gällande volym och innehåll. Därför har vi behov av mänskliga händer och hjärnor som hanterar flödet, säger Carl Svensson. 

En av Almroths partners är Campadre, som växt till en verklig e-handelsjätte med 500 miljoner kronor i omsättning, och som gärna ser ett utvidgat samarbete. 

 Campadre har valt Norrköping för att det är det bästa läget och Almroths är en partner som vi har haft ett mycket bra samarbete med i många år, säger Pelle Törnberg, ordförande för Campadre styrelse. 

Den mark som Almroths vill bygga på ligger i Klinga, strax söder om Norrköpings tätort. Den är nu planlagd för industriell verksamhet och nu går dialogen med Norrköpings kommun vidare för att göra verklighet av planerna.  

– Att Almrots vill satsa på ett hållbart logistikcenter just i Norrköping är betydelsefullt för kommunen. Planerna omfattar både ett stort antal jobb och en hållbar profil, vilket jag ser som väldigt positivt. Ett nytt logistikcenter skulle stärka hela Norrköpingsregionen, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111