23948sdkhjf

Malmö och Halmstads hamnar får nya anlöp från kontinenten

Containerships lägger till Sverige på två nya europeiska slingor.

Rederijätten CMA CGM har slagit ihop sina två dotterbolag Containerships och MacAndrews. De blir nu enbart Containerships och sammanslagningen innebär en del nyheter för svensk del. Denna vecka anlände nämligen det första containerfartyget till Norra hamnen i Malmö, som ingår i det nya bolagets slinga Scan Baltic 1. Tjänsten har fem fartyg, som varje vecka trafikerar en rutt mellan Portugal, Spanien, England, Nederländerna, Polen och Sverige. 

– CMP Malmö erbjuder alla lösningar vi som kortsjörederi ser som förutsättning för att vi skall kunna säkerställa den höga servicenivå våra kunder kräver. CMP erbjuder flexibilitet, lättillgänglighet för våra inlandstransporter samt att vi känner att CMP har samma ambitioner för utveckling som Containerships har. Vi tror på samarbetet och det känns som vårt anlöp är efterlängtat i regionen, så framtiden ser spännande ut, säger Urban Williamson, general manager för Containerships, i en kommentar.   

Dessutom kommer Containerships att lägga till hamnen i Halmstad på en slinga som löper mellan Lübeck, Halmstad, Oslo och Århus. Tjänsten kommer att starta i slutet av april. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094