23948sdkhjf

Neste och BP samarbetar för svenskt bioflyg

Ingår samarbete om distributionen av bioflygbränsle i Sverige.

Finska bränsleproducenten Neste och Air BP har skrivit avtal om att leverera hållbart flygbränsle till svenska flygplatser och flygbolag under 2019. I början av förra året började de båda bolagen undersöka hur de skulle kunna lösa leveranskedjan till det svenska flyget med Nestes biobränslen och Air BP:s distribution och kvalitetssäkringar. Och nu är alltså samarbetet klart. 

– Jag är väldigt glad över att kunna meddela att de första konkreta stegen har tagits i samarbetet med Air BP då flygindustrin är ett av våra strategiska tillväxtområden. Förslaget om att kraftigt minska växthusgasutsläppen från flygbränsle, gör Sverige till ett av de ledande länderna inom fossilfria flygtransporter. Tillsammans med Air BP kan vi bidra till den svenska flygindustrins klimatarbete, och samarbetet ger båda parterna värdefulla kunskaper i hur man kan etablera liknande försörjningskedjor för fossilfritt flyg på andra marknader, säger Peter Vanacker, Nestes vd, i ett pressmeddelande. 

Neste tillverkar sitt flygbränsle på hållbara råvaror, som inte baseras på palmolja, vilket gör att man kan sänka utsläppen av växthusgaser med upp till 80 procent under en livscykel jämfört med fossilt bränsle. 

– Jag är glad över att vårt samarbete med Neste ger oss möjligheten att erbjuda våra svenska kunder hållbart flygbränsle på flera flygplatser runtom i landet under 2019. Genom den här typen av initiativ kan vi hjälpa våra kunder att minska sin miljöpåverkan och uppnå sina mål om lägre koldioxidutsläpp, säger Jon Platt, vd på Air BP. 

Air BP levererar sedan 2014 hållbart flygbränsle till ett tiotal flygplatser i Norden. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078