23948sdkhjf

Scanias största beställning av gasbilar någonsin

Levererar 100 gaslastbilar till tyskt bolag.

Danska, familjeägda KP Logistik har beställt hela 100 stycken Scania R-410 lastbilar för flytande gas, som kommer att utgå från Stavenhagen och Wustermark i bolagets Tysklandsbaserade trafik. Bilarna kommer att köra kyl- och frysvaror, framför allt till Nettos och Normas butiker i östra Tyskland, inklusive Berlin.  

– Med denna strategiska investering i gasfordon vill vi gå i spetsen för mer hållbara transporter och utgöra ett gott exempel för transportbranschen, säger vd David Brokholm, KP Logistik, i ett pressmeddelande. 

KP vinner dock inte bara i klimatpåverkan. Från årsskiftet gäller ett undantag för gasfordon så att de slipper vägavgifter i Tyskland, något som ska kompensera för de högre investeringskostnaderna. Man planerar att de nya lastbilarna kommer att vara i drift i upp till fem år med en togal körsträcka på upp emot 800 000 kilometer. 

Samtidigt öppnar bränsleleverantören Liquind 24/7 två mackar för flytande gas i just Wustermark och Stavenhagen. Pumpnätverket kommer att omfatta ett tjugotal mackar i slutet av året. 

– Vi ser ett allt starkare intresse för våra gasbilar och beställningen från KP Logistik är vår största hittills, säger Christian Hottgenroth, Scanias lastbilsförsäljningschef i Tyskland och Österrike. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11