23948sdkhjf

Första åkeriet märks med Bra miljöval

Det satt långt inne, men nu har Sveriges första åkeri fått Naturskyddsföreningens märkning Bra miljöval.

Widrikssons åkeri har som första åkeri fått sina transporter godkända som Bra miljöval, Naturskyddsföreningens miljömärkning. Det är Widrikssons tjänst med biogas, som klarar de tuffa kraven.  

För att få certifieringen måste ett fordon använda minst 90 procent förnybara drivmedel, tvättas i godkända tvätthallar och uppfylla särskilda krav på utsläpp. 

– Detta är en av marknadens tuffaste märkningar och jag är stolt att vi nu når kriterierna och kan märka våra biogastransporter med Bra miljöval. Vi kör sedan tidigare enbart på fossilfria bränslen och att klara kriterierna för Bra miljöval är ett viktigt led i vår strävan att bli helt klimatpositiva år 2030, säger Christel Grip, hållbarhetschef på Widrikssons åkeri, i ett pressmeddelande. 

En transport som körs på biogas beräknas ge 94 procent lägre koldioxidutsläpp än en jämförbar transport på diesel. 24 procent av Widrikssons fordon körs på biogas i dag, resten går på HVO100.  

– Vi är glada att Widrikssons åkeri nu kan erbjuda transporter märkta med Bra miljöval. Vi hoppas att fler åkerier följer efter, säger Karin Lexén, Naturskyddsföreningens generalsekreterare. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125