23948sdkhjf

Dunlop Hiflex väljer DSV

De har sitt nordiska lager i Halmstad. Nu har Dunlop Hiflex gjort klart med DSV för leveranserna till Danmark.

Dunlop Hiflex har sitt 10 000 kvadratmeter stora, nybyggda Nordenlager i Halmstad. Nu har man gjort klart med transportleverantör för sina leveranser till Danmark. Det blir transportjätten DSV, som får uppdraget att köra till kunderna i grannlandet. Därmed byter Dunlop Hiflex ut sin tidigare partner, danska Postnord. 

– Valet föll på DSV då de kan erbjuda oss flexibla och anpassade logistikflöden. Dagliga avgångar och hög säkerhet var en av förutsättningarna. Avtalet bygger på en gemensam långsiktighet och utveckling av befintliga flöden och vi ser fram emot att växa och utvecklas tillsammans med DSV säger Felix Petricusic, supply chain manager på Dunlop Hiflex, i ett pressmeddelande.  

– Danmark är en av våra hemmamarknader och med vår starka marknadstäckning till och från Danmark och resten av Norden, passar upplägget väldigt bra in i vår produktion, säger Per Torshed, general manager, Sales area 1 på DSV Road.  

Dunlop Hiflex har funnits i Sverige sedan 1969 och har tio servicecenter och ett 40-tal servicepartners. Kärnprodukterna är hydraul- och industrislangar med tillbehör. Tidigare hade man tre lager i Norden placerade i Bröndby, Oslo och Halmstad. Med den nya logistikcentralen kunde man ersätta anläggningarna i Norge och Danmark. I Sverige har man transportavtal med DB Schenker, i Norge med Bring. Leveranser sker både till servicecenter och filialer, samt direkt till kunder. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109