23948sdkhjf

Uber lastbilsfrakt kommer till Europa

Startade i USA för två år sedan och är nu redo för Europa.

För snart två år sedan lanserade Uber sin frakttjänst Uber freight, där företagets speciella beställningsapp kopplar samman transportköpare och chaufförer av lastbilstransporter. Sedan dess har det skrivits mycket om problemen med att få verksamheten att lyfta, där inte minst bristen på tillgängliga chaufförer gjort det svårt. Ett annat problem tycks ha varit att själva tjänsten inte varit nog utvecklad, till exempel med möjligheter att se var en lastbil är på väg, eller hur många timmar till en chaufför får köra. 

Nu väljer Uber hur som helst att expandera sin verksamhet till Europa. Det uppger bolaget i ett blogginlägg på sin hemsida. Under de kommande veckorna lanserar man tjänsten i Nederländerna, för att sedan “inom en nära framtid” gå vidare i andra delar av Europa. 

Uber beskriver sin frakttjänst som ett framsteg i det att man erbjuder transparant prissättning, snabba betalningar och möjligheten att boka en transport med hjälp av några få knapptryckningar, att jämföra med den tid transportköpare och åkerier normalt lägger ner på telefonsamtal och förhandlingar om priser.  

Insteget i Europa beskriver man i sitt inlägg som ett första steg i visionen om en global marknadsplats för transporter.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407