23948sdkhjf

Södra viker 20 miljoner till hållbara transporter

”Som en av Sveriges största transportköpare har vi ett stort ansvar.”

Södra vill vara med i omställningen till hållbara transportlösningar. För att kunna nå målet om fossilfrihet 2030 dedikerar man nu 20 miljoner kronor för att täcka merkostnader som uppstår vid val av nya, hållbara transportlösningar. 

– Som en av Sveriges största transportköpare har vi ett stort ansvar. Vi vill visa vägen till framtidens hållbara transporter och visar med den här satsningen att vi verkligen menar allvar med att få till en förändring och få fler att följa efter oss, säger Lars Idermark, vd och koncernchef, i ett pressmeddelande. 

De 20 miljonerna ska öka förutsättningarna att arbeta långsiktigt utan att det skapar konflikter med det dagliga arbetet. Redan tidigare har man valt att satsa på biodrivmedel genom delägarskap i Sunpine och Silva green fuel, och egen produktion av biometanol 

– Vi jobbar enligt framtagen färdplan i programmet Ett fossilfritt Södra där vi parallellt arbetar med efterfrågan, utbud och politiska styrmedel för att möjliggöra omställningen på ett lönsamt sätt och vara en föregångare som andra vill ta efter. Med hjälp av dessa 20 miljoner kronor kan vi bidra till att bygga upp efterfrågan på nya tekniska lösningar, säger Henrik Brodin, projektledare Ett fossilfritt Södra. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11