23948sdkhjf

Fossilfritt från planta till transport – Södra styr mot framtiden

Flera av Södras produkter lanseras nu med fossilfri värdekedja, från skogen till slutleverans till kund.

Noll fossil energi från planta till leverans av produkt, det är nästa steg i skogsägarföreningen Södras långsiktiga arbete för ett fossilfritt samhälle. Södra lanserar nu produkter som har producerats och transporterats fossilbränslefritt genom hela värdekedjan. 

– Södra vill visa vägen till ett fossilfritt samhälle och bidra till omställningen tillsammans med våra kunder. Det gör vi med dessa biobaserade produkter, som nu också blir fossilbränslefria. Produkterna från våra medlemmars skogar gör det möjligt för fler aktörer att fasa ut ändliga resurser och bygga en fossilfri verksamhet. Fossilfrihet är avgörande för att vi ska klara av klimatomställningen, säger Södras vd Lotta Lyrå.

Fossilbränslefritt genom hela värdekedjan Fossilbränslefria produkter kommer bland annat att erbjudas inom KL-trä och utvalda energiprodukter från Södras 53 000 medlemmars skogar. Produkterna är framtagna helt utan användning av fossila bränslen. ​De har producerats och transporterats fossilfritt genom alla delar av värdekedjan: från skogsbruket, genom den industriella processen och till transporten till kunden.

– Att utveckla och erbjuda fossilbränslefria produkter från skogen är nästa steg i omställningen. Detta är resultatet av ett långsiktigt arbete och vi kommer fortsätta utveckla vårt fossilfria erbjudande. Fler aktörer kommer då kunna ställa om till en fossilfri produktion när världen och klimatet står inför svårare utmaningar än någonsin, säger Henrik Brodin, projektledare för Ett fossilfritt Södra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08