23948sdkhjf

Movebybike tar över franchiseverksamhet

Stockholms cykelåkeri blir en del av Movebybike. Nu inleder man expansionen i Norden.

I höstas kunde Transportnet berätta om Movebybikes planer att expandera sin verksamhet i Norden, med målet att också erövra fler huvudstäder i våra grannländer. Deras analys av cykelfraktmarknaden var då att den till slut mognat tillräckligt för att kunna bära bolaget längre, och man inledde expansionen med att etablera sig i Göteborg.  

Movebybike har redan intagit en rad svenska städer genom licensavtal för franchisetagare, och en del i den nya strategin är att ta in dessa verksamheter i huvudbolaget. Nu meddelar man att man tar över cykelverksamheten från Stockholms cykelåkeri, som startades 2014 av Jeppe Larsen och Dmitri Fedortchenko. Bolaget har sedan dess expanderat till Uppsala och har en omsättning på drygt fem miljoner kronor.  

Jeppe Larsen var medgrundare till Movebybike och han kommer att fortsätta vara ansvarig för Stockholm. Dmitiri Fedortchenko fortsätter på Stockholms cykelåkeri, som nu byter namn till Eff3kt logistik, med utvecklingen av en mjukvara för cykellogistik som man tagit fram. 

Under 2019 och 2020 ska nu Movebybike etablera sig i de nordiska storstäderna och siktar på en tillväxt på närmare 200 procent. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.189