23948sdkhjf

Brothers och Polarn o Pyret flyttar lagret från Borås

RNB Retail and brands väljer Nowaste logistics som partner för sitt nya högautomatiserade lager.

RNB Retail and brands har skrivit kontrakt med Nowaste logistics om lagerhanteringen för Polarn o Pyret och Brothers. Detta innebär att man flyttar verksamheten från Borås till Helsingborg, med start i höst.  

– För oss i Nowaste är det på många sätt en milstolpe. Dels för det samarbete som vi inleder men framförallt sett till lösningen som vi nu sätter upp, säger Christian Hallberg, vice vd på Nowaste. 

Det nya lagret blir högautomatiserat med en gods-till-expeditör-lösning för både butik och e-handel, för att få synergier och skalfördelar. Lösningen innehåller en skyttelanläggning med varumottagning, plock, pack och sortering, tillsammans med en lösning för hängande plagg. 

– Mjukvaran är en otroligt viktig faktor och därav togs också beslut om att vi bygger den logiken själva i vårt WMS. Således skapar vi en lösning som blir unik och väl anpassad för de processer och krav som RNB ställer på oss, säger Christian Hallberg. 

Att klara e-handelsdelen är bärande i det nya lagret, då Polarn o Pyret och Brotehers bara under hösten 2018 såg en tillväxt på 60 procent för näthandeln. 

– Vi har under de senaste åren arbetat intensivt med vårt digitala erbjudande och e-handelslogistik ställer andra krav på skalbarhet, flexibilitet och snabbhet än butikslogistik. Nowastes högautomatiserade lösning med skalbarhet ger oss förutsättningar att fortsätta växa, flexibilitet för vårt omni-erbjudande och därtill kapaciteten att erbjuda en stark köpupplevelse oavsett säsong, säger Martin Jungerts, logistikchef på RNB. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125