23948sdkhjf

Samarbetar om 50 000 kvadratmeter i Arlandastad

Skanska och Logicenters går vidare i sitt parternskap vid Arlanda. Hyresgäst är redan klar.

Skanska och Logicenterns har gjort klart med ännu en logistikanläggning i Arlandastad. Den här gången rör det 25 000 kvadratmeter, som ska färdigställas för ett pris av 230 miljoner kronor. Det innebär att man nu har pågående samarbeten på drygt 50 000 kvadratmeter i området. 

– Vi är mycket glada över att tillsammans med Logicenters utveckla vår andra av tre byggrätter i Arlandastad. Totalt utvecklar vi nu över 50 000 kvadratmeter lokalyta i ett mycket lyckat samarbete, säger Henrik Ahnström, chef projektutveckling på Skanska Fastigheter Göteborg, i ett pressmeddelande. 

Hyresgäst i den nya logisikanläggningen blir Veddestadgruppen, som kommer att flytta in med alla koncernens verksamheter Veddesta Distribution, Veddesta Transport, Multi logistik och Bemanningsstyrkan. Tillträdet planeras till första kvartalet 2020 och ger en utökning av lagerkapaciteten med 50 procent. 

– Till följd av Veddestagruppens tillväxt behövde vi flytta till större lokaler. Vi har sedan tidigare verksamhet i en av Logicenters fastigheter och de goda relationerna bidrog givetvis till att vi ville fortsätta ha dem som samarbetspartner, säger Jonas Eriksson, CEO på Veddestagruppen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141