23948sdkhjf

Linde automatiserar Nowastes truckar

Börjar implementeringen på sitt stora möbellager i Helsingborg.

För bara någon vecka sedan meddelade Nowaste att man inleder en storskalig installation av artificiell intelligens för sin planering och resursutnyttjande. Nu kommer nyheten att man satsar på autonoma truckar.  

Den första anläggningen som får sitt nya trucksystem blir det 30 000 kvadratmeter stora möbellagret i Helsingborg, och det är Linde material handling som får uppdraget att leverera, något man kommer att göra i början av maj. 

Genom att truckarnas mjukvara kopplas samman med Nowastes lagerhanteringssystem kan de bli helt självgående. De kommer att drivas av litium jon-batterier och vara i produktion mellan 18 och 20 timmar om dygnet, alltså även när ingen personal arbetar i lagret. Tanken är att truckarna ska hantera flödet av pallgods inom terminalen. 

– I och med att pallflödena är stora från varumottagning till buffert och från buffert till utlastning ser vi stora fördelar med att överlåta den hanteringen till AGV:ernaDet ligger ett stort arbete i att lära dem sin nya miljö men när det är gjort kan vi enkelt skala upp efter behov säger Daniel Åkesson, driftchef på Nowaste, i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.1