23948sdkhjf

DSV slog vinstrekord

Jättevinsten ska bland annat gå till nyförvärv.

DSV uppnådde sitt bästa resultat i företagets 43-åriga historia under 2018. Vinsten blev nästan fyra miljarder danska kronor, vilket innebär ungefär 5,5 miljarder omräknat till svenska kronor. Intäkterna ökade med fem miljarder kronor, till 110 miljarder, omräknat till svensk valuta.  

När det gäller godsflödena går DSV framåt med fem procent för flygfrakt, fyra procent för sjöfarten och två procent för vägtransporterna.  

I linje med den tidigare utstakade strategin för bolaget fortsätter man att leta efter möjliga uppköp, för att fortsätta växa. 

 – Vi levererade starka resultat 2018 och vi har det bra på att uppfylla våra finansiella mål för 2020. 2018 har visat att vi är dedikerade till att tillhandahålla kvalitetsservice och växa organisktI linje med vår strategi kommer vi fortsätta att aktivt söka förvärvsmöjligheter och vi tror att rätt affär kommer att skapa värde för alla våra intressenter, säger vd Jens Bjørn Andersen. 

DSV har nyligen lagt ett bud på Panalpina. Där har dock den största ägaren, Ernst Göhner Foundation, sagt att man inte är inte är intresserade. Vissa analytiker har spekulerat i om utspelet är till för att höja DSV:s bud, och affären tycks inte vara slutgiltigt avgjord. 

Under 2018 gjorde DSV också en ansats att köpa nederländska Ceva logistics, men man blev tvungna att ge upp. Det senaste förvärvet var istället när man köpte US UTI Worldwide för dryga 13 miljarder kronor 2016. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125