23948sdkhjf

Castellum köper flygplats

”Vi kommer ha en fantastisk landbank att bebygga i Sveriges bästa logistikläge.”

Strax innan jul skrev Castellum på köpeavtalet med Serneka, om ett förvärv av samtliga fastigheter på och kring Säve flygplats. För bolaget blir detta en framtida möjlighet att skapa logistikanläggningar i ett läge nära Göteborg, ett av Sveriges hetaste områden. 

 Vi kommer att ha en fantastisk landbank att bebygga många år framöver i Sveriges bästa logistikläge, Göteborg, säger Henrik Saxborn, koncernchef för Castellum, i ett pressmeddelande. 

Investeringen uppgår till minst 1,1 miljarder kronor och den totala markytan ligger på tre miljoner kvadratmeter. Här går det att bygga stora logistik- och produktionsanläggningar, samtidigt som flyget kan fortsätta sin verksamhet. 

– Med en ny detaljplan i antågande och i kombination med högt intresse från flera större aktörer har vi bedömt att det är rätt timing att avyttra Säve, säger Ola Serneke, vd för Serneke. 

Serneke kommer att fortsätta utveckla området, men nu i rollen som entreprenör.  

Den nuvarande uthyrningsbara ytan är 58 500 kvadratmeter, som är uthyrd till 79 procent. Hyresvärdet ligger på 52 miljoner kronor och den genomsnittliga återstående kontraktslängden är sex år. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093