23948sdkhjf

Easyfairs logistikmässa närmar sig

Projektledare Emelie Törn berättar om Easyfairs mässa Logistics and distribution i Malmö den 6-7 februari.

– Vi märker att det händer väldigt mycket inom logistiken över lag, men kanske framför allt i Malmö, med projekt som Norra hamnen och Älskade stad. Vi märker också att ordet samarbete är väldigt viktigt inom logistiken. Under tid med stor förändring och utveckling är det viktigare än någonsin för verksamma inom logistiken att samlas och utbyta erfarenheter med varandra, säger Emelie Törn. 

Det händer mycket i Malmöregionen, men även inom logistiken är det stora rörelser, säger hon. Inte minst på den digitala sidan och att man tvingas hitta lösningar för att snabbare kunna möta kundernas efterfrågan. Där kommer samarbetet åter in i bilden, för att lyckas i den snabba utvecklingen kan man inte stå ensam. 

Förra gången Logistics and distribution gick av stapeln var 2017. En av dess styrkor är att den arrangeras parallellt med Empack och Industrimässorna. 

– Det blir väldigt starka synergier mellan de här mässorna i och med att vi täcker hela produktionskedjan under ett och samma tak, från ax till limpa. För den som vill ha allt inom industri är detta det perfekta tillfället, även om man absolut kan komma bara till Logistics and distribution också. 

Om Emelie Törn själv får välja en höjdpunkt under mässan blir det Logistikpoddens livesändning från scen, med Chalmersforskaren Per Olof Arnäs, som ju driver den populära podden. 

– Men det händer mycket annat också. Vi kommer bland annat att ha en paneldebatt med Volvo Trucks, Stora Enso, Oatly och Tetra pak, med titeln Hur går kraven på hållbarhet ihop med goda affärer? Och eftersom det händer så mycket i södra Sverige vill vi lyfta fram Sydsvenska handelskammaren som släpper en konjunkturrapport på mässan, där man pratar om hur det går för Skåne och framtiden i regionen. 

Den som verkligen vill ta steget in i framtiden kan dessutom komma till Malmö för att bli digitalt chippad. Ett annat signum för mässan är ett starkt fokus på nätverkande och samarbete, med många kontaktytor och möjligheter att träffa branschkollegor. 

– Jag har stora förväntningar inför februari. Jag märker nu under arbetet med mässan att det bubblar i branschen och att det är en region där det satsas ordentligt, det är en väldigt positiv känsla, säger Emelie Törn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109