23948sdkhjf

Ny app tipsar om trygga rastplatser

Med Roadsmart vill Volvia skapa en säkrare miljö för yrkestrafikanter.

Stölder från lastbilar och släp tycks öka, inte minst vid godsterminaler, hamnar och på obevakade rastplatser. Det är något som Volvia tagit fasta på när man nu lanserar sin app Roadsmart, för att skapa en större säkerhet för alla med vägarna som arbetsplats. 

– Vi ser att stölderna från lastbilar och släp ökar, och det i kombination med bristen på säkra rastplatser, skapar en otrygghhet bland yrkeschaufförerna. Vi vet att funktionerna i Roadsmart är hett efterfrågade bland yrkeschaufförerna, som tidigare har tipsat varandra inom sina nätverk, berättar David Axelson, affärsansvarig på Volvia lastbilsförsäkring, i ett pressmeddelande. 

Roadsmart uppdateras med färsk statistik från polisen och visar risken att utsättas för brott på olika rastplatser. Den ger också information om trafikläge och väder, och det går att beställa bärgning direkt i appen 

Appen finns tillgänglig för både Android och IOS. För den som är Volvia kund finns extra funktioner, som skadeanmälan och beställning av grönt kort. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097