23948sdkhjf

Så vill Still och Jobsafe revolutionera truckutbildningen

Webbverktyg och praktikprov ute på arbetsplatserna ska göra det enklare och effektivare för både truckförare och arbetsgivare.

Jobsafe och Still har inlett ett samarbete för att skapa en mer interaktiv och effektiv truckutbildning. Målet är att göra det enklare och mer pedagogiskt för truckförarna, samtidigt som man gör det smidigare för företagen, som beställt utbildningen. 

Själva teoridelen i det nya läromedlet utgörs av en interaktiv plattform som kan öppnas på dator, surfplatta eller mobiltelefon. Här går man igenom teoridelarna, genom att själv vara aktiv, snarare än genom att sitta och lyssna på en lärare. Vissa delar av materialet är animerat, för att enklare kunna visa viktiga moment i hantering av truck och gods. Ytterligare en fördel med upplägget är att truckförarna kan gå igenom kursen när det passar dem, vare sig det är i lugn och ro hemma eller på arbetsplatsen. 

I utbildningstjänsten ingår också att utbildarna kommer ut till arbetsplatsen och genomför de praktiska proven, något som också ska kunna minimera den tid som förarna är borta från sin arbetsplats, vilket kan skapa produktionsbortfall eller behov av att ta in ersättare. 

Jobsafe startade 2003 som ett truckutbildningsföretag och nu 15 år senare kommer vi med Still leverera branschens bästa Truckutbildning på webben. Still har redan en väl utvecklad digital profil och erbjuder digitala tjänster vilket gör att förutsättningarna för vårt samarbete är mycket goda, säger Marcus Justad, vd för Jobsafe Sverige, i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125