23948sdkhjf

Bito sydde ihop Maria Nilas nya lagerlösning

Skapade en hållbar struktur för inredning och intralogistik.

Med sina veganska hårvårdsprodukter har Maria Nila etablerat representation i mer än 30 länder, en expansion som ställer krav på logistiken. 

– Vi var väldigt trångbodda i våra gamla lokaler och tvingades därför till många provisoriska, ineffektiva lösningar. En större anläggning var ett måste för att klara en fortsatt expansion, säger Markus Ederwall, ekonomichef på Maria Nila, i ett pressmeddelande. 

I sin nya anläggning i Helsingborg har man nu flyttat in med produktion, utvecklingslabb, lager, kontor och konferensmöjligheter. När man skulle planera struktur och inredning anlitade man Bito lagersystem för jobbet. 

Hela lokalen är på 4 500 kvadratmeter, varav hälften utnyttjas som lager. Här finns ett kombinerat buffert- och plocklager för råvaror och färdigvaror. Bito har gått igenom Maria Nilas intralogistik för att skapa ett lager med optimerade flöden. I inredningen finns pallställ, hyllställ, rullställ och genomloppshyllor. Totalt handlar det om cirka 3 000 pallplatser och 500 plockplatser. 

– Vi har skapat en mer flexibel och yteffektiv lagring genom att kombinera traditionella pallställ med rullställ och genomloppshyllor. Det ger en god överblick över alla tillgängliga artiklar och möjliggör snabbare orderplock med bättre ergonomi, säger Andreas Bergstrand, säljansvarig hos Bito lagersystem. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109