23948sdkhjf

Här är finalisterna i Årets Logistiklösning

På torsdagen avgörs det vem som vunnit. En e-handlare, ett premiumvarumärke och ett outdoorföretag är nominerade i Habit Modegalans pris till Årets Logistiklösning.

När Transportnets systertidning Habit firar sin årliga modegala, tävlar tre företag om att bli årets logistiker. Det är e-handlaren Jollyroom, outdoorvarumärket Five Seasons och skjorttillverkaren Eton som har modebranschens främsta logistiklösningar, enligt juryn som utsett finalisterna i Habit Modegalans kategori Årets Logistiklösning.

Juryns motiveringar: 

Eton
Ska man konkurrera internationellt i ett premiumsegment krävs det onekligen såväl produkter som en svårslagen logistik. Det här märket har skördat stadiga framgångar genom att kunna leverera till återförsäljare nästa dag – på huvudmarknaderna samma dag. Custom made-varor trollas fram och levereras inom tio dagar. Designarbetet har rent av anpassats för att kunna möta kunden vid rätt tillfälle och när behoven uppstår. Med detta engagemang kommer något av marknadens lägsta reklamationer och returer, samt välförtjänt nominering till Årets Logistiklösning.

Five Seasons
Om man samarbetar med Europas största kedjor och samtidigt säljer det väletablerade varumärket inom skidåkning och friluftskläder direkt till konsument gäller det att ha koll på logistiken. Så bra att man faktiskt anlitas av andra bolag som logistikcenter. Här finns såväl en framgångsrik optimering av utleveranser som minimerad tid till marknaden. Lägg sedan till flytande lagerplatser, reklamationer som sköts på plats och korta lagringstider, och man har en modeaktör som lever upp till utfästelsen om att vara 100 procent logistik och en given kandidat till Årets Logistiklösning.

Jollyroom
Kanske ansågs man som lite galen när man redan i starten valde ett skalbart affärssystem som SAP. Men åtta år senare har detta företag passerat en miljard kronor i e-handelsomsättning genom fyra lager om sammanlagt 45 000 kvadratmeter – lager som är drivna helt i egen regi, är i ständig utveckling och förbättring. Här har till exempel anpassning mellan gods och kartong ökat, fyllnadsmaterial slopats helt och därmed transportbehoven sänkts med en tredjedel. Juryn vill inte minst uppmärksamma denna logistikpionjär som på så sätt medvetet minskat klimatpåverkan, för att ha inkluderat all personal, satsat på utbildning samt utvecklat egna appar.

Med det skalbara affärssystemet SAP och fyra lager som drivs av Jollyroom självt, har e-handlaren nått en miljard kronor i omsättning. Genom ett hållbarare sätt att se på leveranser och packning benämns bolaget i juryns motivering som en logistikpionjär.

Five Seasons lyckas så bra med sin logistik, både till återförsäljare och till egna konsumenter, att företaget anlitas av andra bolag. Snabbhet och korta lagringstider gör bland annat Five Seasons till en given finalist i kategorin, enligt juryn.

Den tredje nominerade är Eton som erbjuder en ”svårslagen logistik”, vilket är en av pusselbitarna till bolagets internationella framgångarna. Till återförsäljarna gäller nästa-dag-leveranser medan huvudmarknaderna får leveranser samma dag. Därtill har företaget en av marknadens lägsta reklamationer och returer.

Finalisterna har tagits fram av en jury som består av Bengt Wessborg från Star Republic; Patrik Andersson, DFDS Customs Sweden; Magnus Swahn, Conlogic; Joakim Jansch, DHL samt Göran Sundberg, branschexpert.

Vinnarna i modegalans totalt 12 kategorier avslöjas på Habit Modegalan den 1 november på Operaterrassen i Stockholm.

Säkra din biljett här: Habitmodegalan.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094