23948sdkhjf

Prologis storhandlar i norra Stockholm

Mer än 16 000 kvadratmeter och en ny hyresgäst i företagets senaste förvärv.

Prologis köper två fastigheter med totalt över 16 000 kvadratmeter logistikyta. Fastigheterna ligger i Upplands Väsby och Rosersberg, ett bra läge både i förhållande till centrala Stockholm och Arlanda. 

Det är Sortex of Sweden som säljer, och den hyresgäst som följer med är Sevan, som är störst i Sverige på världens mat. 

I själva förvärvet ingår två delar. Dels den färdiga fastigheten på 6 200 kvadratmeter där Seven huserar. Företaget kommer att finnas kvar i ett år, sedan blir lokalerna lediga. 

Avtalets andra del innehåller en förbindelse att köpa en 10 000 kvadratmeter stor logistikfastighet, som nu är under projektering. Den är tänkt att byggas intill Prologis egen fastighet i Rosersberg. Det är hit Sevan kommer att flytta och skriva på ett längre hyresavtal. Byggnaden blir 11,5 meter i takhöjd och får en lastgård med 55 meters djup. Den kommer också att vara miljöcertifierad. 

Nu har Prologis 135 000 kvadratmeter logistikyta i Stockholmsområdet, om man räknar in logistikparken på Arlanda, och fastigheterna i Jordbro och Eskilstuna. Dessutom äger man flera markområden där byggnation kan bli aktuellt. 

‒ Vi är glada över att kunna sluta det här avtalet och samtidig välkomna en ny kund. Att expandera i Sverige och särskilt i den viktiga Stockholmsregionen är ett av våra fokusområden. Förvärvet ligger också i linje med vår tillväxtstrategi för Sverige, säger Bram Verhoeven, regional head Northern Europe, i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078