23948sdkhjf

Mellanskog väljer tåget

Ett nytt avtal mellan Green cargo och Mellanskog skapar mer flexibla tågtransporter.

Nu flyttar Mellanskog över flistransporter från landsväg till järnväg i samarbete med Green cargo. Transporterna kommer att köras från Forsbacka till Folkesta och tåget kommer att innehålla 22 vagnar med tre containrar på varje vagn. När man lastar fullt med 14,5 ton i varje container kan man spara 39 ton koldioxid per vecka, jämfört med lastbilstransporter. 

– Vi bedriver en i grunden klimatsmart verksamhet där vi förmedlar förnyelsebar råvara från den lokala skogsägaren till industrikunder med flera olika inriktningar. Vi lastar idag stora volymer på järnväg men har en ambition om att ständigt utöka dessa volymer. Dels för miljön men också för att kunna erbjuda våra medlemmar en så god totalaffär som möjligt, säger Ann-Britt Asplund, logistikansvarig på Mellanskog, i ett pressmeddelande. 

Samarbetsavtalet gör det möjligt för flera skogskunder att köpa plats på samma tåg och sedan går transporterna mellan de terminaler och på de dagar som kunderna önskar. Det ger ett mer flexibelt upplägg. 

– Det här avtalsupplägget gynnar kunder som har säsongsbaserade leveranser likt Mellanskog, säger Johan Roswall, säljare på Green cargo. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109