23948sdkhjf

Nytt samarbete i insjöfarten

Avatar logistics tar över transporten av 300 000 ton ballast om året.

Nu är det klart att insjöfartbolaget Avatar logistics inleder ett samarbete med Sand och grus AB Jehander om sjötransporter på Mälaren. Genom avtalet kommer Avataratt ta över driften av MS Jehander 1, med sex anställda ombord. 

– Det är mycket glädjande att vi fått förtroendet att ta ansvar för Jehanders fartygstransporter på Mälaren. Båda parter ser detta som ett långsiktigt samarbete där sjölogistiken ska utvecklas ytterligare, säger Johan Lantz, vd för Avatar logistics, i ett pressmeddelande. 

MS Jehander 1 fraktar varje år 300 000 sten och grus från Jehanders grustäkter i Mälaren till betongfabrikerna som ligger i Stockholm. Frakten motsvarar 10 000 lastbilar. 

– Vårt mål är att utnyttja sjöfarten mer för våra transporter inom Mälaren. Fartygstransporter ökar hållbarheten och effektiviteten för både oss och samhället i stort. Avatar logistics står för nytänkande och kompentens inom regionlogistiken, säger Per Åström, vd för Sand och grus AB Jehander. 

Men det är inte bara köpet av MS Jehander 1 som ingår i bolagens nya samarbete. Avatar kommer också utveckla ett nytt, miljöanpassat pråmfartyg som ska vara specialiserat på regionlogistik. Det nya fartyget ska vara i drift om ett par år. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079