23948sdkhjf

Specialanpassade truckar till Holmen 

Ottossons lösningar underlättar när förarna ska frakta stora pappersrullar.

Holmen paper investerar i ytterligaren en truck till pappersbruket vid Bråviken utanför Norrköping. Valet har fallit på Hyundai, med en speciallösning av Ottosson truck. 

Truckarna på Holmens anläggning används för transporter av de stora rullarna från pappersmaskinerna till magasinen, och för att lasta på lastbilar och båtar. När rullarna hanteras stående, vilket är det vanligaste, skapas problem med sikten. Rullarna är helt enkelt så höga att föraren inte ser något alls framåt. 

– När vi har pappersrullar i klämaggregaten så finns det ingen sikt framåt. Då är det backning som gäller och det sliter på nacke och kropp att vända sig om, berättar truckföraren Per Kärnfalk, i ett pressmeddelande. 

Han kör en Hyundai 110D-9, med dubbla klämaggregat. Den klarar att lyfta och transportera pappersrullar på upp till 8,3 ton. Och här har Ottosson truck skapat en lösning genom att konstruera en 180 graders roterande förarplats, något som också ökar säkerheten. 

– Vi kan vända förarplatsen och, så att säga, köra framåt när vi backar. Det ger bra sikt och spar mycket på kroppen, säger Per Kärnfalk. 

De flesta förare roterar helt om när de ska åka lite längre. Vid kortare backning brukar de flesta nöja sig med att vrida 70-75 grader. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079