23948sdkhjf

De blev Årets transportskola

Hög kompetens bland lärarna, hög andel godkända och lika många killar som tjejer bland eleverna. Det är motiveringen till årets pris.

Björknäsgymnasiet i Boden vann Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnds pris Årets transportskola. Enligt motiveringen är Björknäsgymnasiet en “skola som på kort tid gjort en remarkabel kvalitetsresa där eleverna går ut med fullständiga betyg och alla behörigheter. Där hälften av eleverna är tjejer och hälften killar. Med mycket hög kompetens på lärarna, ett visionärt och tydligt ledarskap, redan nu skapat framtidens utbildning. Skolan står som ett föredöme när nya förare skall utbildas. 

Bo Göran Löfgren fanns på plats vid en ceremoni för att ta emot priset. 

– Fantastiskt och häpnadsväckande känns det. Vi har ju jobbat hårt med marknadsföring i länet och redan utökat platserna, vilket är något som vi hoppas att fortsätta göra i framtiden tack vare våra duktiga, kompetenta lärare, tydliga strukturer och en bra skolchef. Vi strävar hela tiden efter att växa eftersom vi ju vet att behovet finns. Så vi hoppas på ännu mer söktryck i framtiden, och det får vi förhoppningsvis nu, säger han i ett pressmeddelande från Tya.  

Lasse Holm är projektledare för priset. 

– Vi delar ut det här priset av tre anledningar, dels att fånga upp nya idéer och lyfta fram goda exempel ur branschen. Men också för att få uppmärksamma lastbilsföraryrket, utbildningar och transportbranschen i stort. Vi gratulerar Björknäsgymnasiet till Årets Transportskola 2018, det är en fantastisk skola som gett fantastiska resultat. Det är otroligt att de har lika många tjejer som killar på utbildningen, och det sätter ett bra exempel för landets övriga utbildningar, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096