23948sdkhjf

Internationella kunder hos Logent i Hallsberg

Nya samarbeten vid kombiterminalen.

Logent har knutit två underleverantörer från fordonsindustrin till sin terminal i Hallsberg. Den ena är baserad i Asien och den andra i Europa. 

– Jag tycker att de här kunderna är ett kvitto på att vi gör rätt saker. Vi erbjuder en produktmix som tilltalar både nationella och internationella kunder. I stället för att företagen kontaktar en enskild transportör, tullagent, lageraktör och distributör, så har vi tagit hand om hela kedjan. VMI-konceptet går hem hos våra kunder, säger Michael Sköld, business development manager and strategic sales  Logent, i ett pressmeddelande. 

Logents logistikcenter i Hallsberg ligger bra till och har bra anslutningar med Europa- och riksväg, järnväg och närhet till Göteborgs hamn. Detta har man märkt är tilltalande för de internationella företagen. 

Vid Hallsbergsterminalen kan Logent erbjuda dagliga tåg till och från hamnen i Göteborg med containrar som de sedan lossar och levererar till slutkund. Den asiatiska kunden använder logistiklösningen från fartyg till järnväg och en lösninge med både tullager, distribution och ompackning.  

Den europeiska kunden valde att byta lastbil mot järnvägen under hela transportsträckan. Ett byte Logent beskriver som är unikt i sitt slag. 

– Fördelen som jag ser det är att det är priseffektivt och en vinst för miljön att välja alternativet att gå via järnväg istället för bil. I Hallsberg är vår främsta styrka att vi har kombinationen av järnvägspendeln från Göteborg, kombiterminalen och vår crossdock-verksamhet och att vi tillsammans med det kan erbjuda bland annat tullager, säger Michael Sköld. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11