23948sdkhjf

Stockholms hamnar: ”Det går bra nu”

Stora ökningar när Stockholms hamnar sammanställer årets första åtta månader.

Stockholms hamnar ser tillbaka på åtta månader med fina siffror. Exempelvis ökade godstrafiken i Nynäshamns hamn med 15 procent och godsmängderna till och från Polen ökade med så mycket som 60 procent. 

Även roro-godset, ökade, med fem procent, i hamnarna under perioden. De största ökningarna i segmentet skedde utanför Stockholms city, då koncernen arbetar för att styra mer passagerartrafik till de centrala hamnarna och godset till hamnarna utanför Stockholms stadskärna. 

I Kapellskärs hamn, utanför Norrtälje, ökade godsmängden med sju procent och i Nynäshamns hamn, söder om Stockholm, var ökningen 15 procent. 

– Förklaringen till godsökningen är den fortsatt starka konjunkturen och att godset i allt högre grad transporteras med fartyg istället för med lastbil på väg, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef i Stockholms hamnar, i ett pressmeddelande. 

– Vi ser en kraftig tillväxt vilket gynnar hela Stockholmsregionen, och den nya godshamnen Stockholm Norvik hamn, som vi bygger strax söder om Stockholm är mycket efterlängtad. Där beräknas containerterminalen vara i drift i maj 2020 och roro-terminalen öppnar i september samma år, säger Stefan Hansson, styrelseordförande Stockholms hamn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14