23948sdkhjf

De driver logistikbemanning för nyanlända

Logent har lyckats med sin tjänst Social hållbar bemanning för logistikbranschen.

Logents tjänst ska inte bara hjälpa företag som snabbt behöver personal. Den ska också hjälpa nyanlända att komma ut på den svenska arbetsmarknaden.  

– Alla företag bär ett ansvar för att hantera situationen med tusentals välutbildade nyanlända personer i Sverige som är arbetslösa. Vi på Logent är stolta över att kunna bidra till att hantera situationen genom att få människor in på arbetsmarknaden, säger Johan Wallmander, vd på Logent bemanning och rekrytering, i ett pressmeddelande.  

I sitt projekt har Logent redan fått närmare 100 personer ut i arbete. Erfarenheterna är enbart positiva. Det är en tjänst som alla tjänar på, både samhället, företagen och individen. Boozt är ett av de företag som valt att engagera sig för nyanlända. 

– Det kändes viktigt för oss att ta vårt ansvar. Vi har därför valt att låta nyanlända ansvara för delar av vårt logistikflöde. Vi kan idag konstatera att dessa personer visat en väldigt hög arbetsmoral och vi upplever bara positiva effekter, både på produktivitet och kvalitet, säger Niels Hemmingsen, COO på Boozt. 

Social hållbar bemanning har skapats som ett samarbete med Arbetsförmedlingen och innebär en gedigen rekryteringsprocess med intervjuer och ett introduktionsprogram där kandidaterna får arbetsträna på Logents logistikenheter innan de kommer ut till sina arbetsplatser.  

– Självklart finns det utmaningar med att rekrytera personer som ofta både saknar betyg och referenser, likväl kan det finnas utmaningar när man kommer till en arbetsplats utan att kunna prata svenska. Därför ser vi det som viktigt att genomföra arbetsträning, och i vissa fall även erbjuder handledare som är med på arbetsplatserna under någon vecka, säger Johan Wallmander. 

En av dem som fått arbete genom Logents projekt är Ahmed Hamid. 

– Om jag jobbar så hjälper jag också andra människor i samhället. Min familj, men jag bidrar också till bättre hälsa och sjukvård och skolor eftersom jag betalar skatt. Om alla jobbar får vi in mer pengar för att bygga upp landet, säger han. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094