23948sdkhjf

Branschen tror på ökad sysselsättning

När Manpower ställer prognos för fjärde kvartalet ser det ljust ut i transportsektorn.

I sin återkommande undersökning av arbetsgivarnas förväntan för den närmsta perioden kan man se att transportsektorn tror på en ökad efterfrågan på arbetskraft med fyra procent under årets fjärde kvartal. Jämfört med förra året är det en ökning. Då trodde man på en nedgång med fyra procent. 

– Arbetsmarknadsbarometern visar att arbetsgivare i transportsektorn lämnar en positiv jobbprognos för hösten. Samtidigt upplever svenska företag i flera branscher att det blir allt svårare att rekrytera. I dag har vi den mest omfattande kompetensbristen i Sverige på tolv år, enligt vår senaste undersökning Talent shortage, säger Lars Forseth, vd på Manpower group i ett pressmeddelande. 

Jämfört med övriga arbetsmarknaden ligger dock transportsektorn lågt. Där är förväntan en ökning på åtta procent. Föregående kvartal låg transportsektorns förväntan på åtta procent. 

De hetaste branscherna är parti- och detaljhandeln och tillverkningsindustrin med sina 16 procent. Därefter följer hotell och restaurang samt byggbranschen med 14 respektive 13 procent. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095