23948sdkhjf

MAN testkör eldriven TGM

Nio företag ska köra MAN:s nya ellastbil i skarpt läge.

Nu tar MAN steget till eldrift på allvar. Nyligen lanserade man sin budbil TGE i helelektriskt utförande, och nu levererar man sina första helt eldrivna lastbilar till nio företag i Österrike i samarbete med det österrikiska rådet för hållbara transporter, CNL. 

Pilotprojektet innebär att eTGM kommer att köras i företagens dagliga logistikverksamhet och erfarenheterna kommer att ligga till grund för den vidare utvecklingen av elfordon på MAN. 

– Tiden har nu kommit när de allra första eldrivna MAN-lastbilarna rullar på vägarna och används i våra kunders dagliga verksamhet. Från och med nu kan våra kunder köra leveranser helt emissionsfritt och i princip ljudlöst, sade Joachim Drees, vd för MAN Truck and bus, vid överlämnande av lastbilarna. 

MAN TGM är den näst minsta lastbilsmodellen i företagets produktprogram. Den längsta räckvidden får 26-tonsmodellen, som bär på tolv batterier. De ska räcka till 200 kilometers körning. I ett lättare utförande får eTGM åtta batterier och130 kilometers räckvidd. Tanken är att de nya elektrifierade modellerna ska köras i stadstrafik. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109