23948sdkhjf

Swedol samlar logistiken

Koncernen stänger sitt logistikcenter i Göteborg. 

Swedol har beslutat att samla all sin logistikverksamhet till sitt logistikcenter i Örebro. Där kommer man att investera 150 miljoner kronor för att öka kapaciteten och få ett effektivare varuflöde. 

– Vi ser stora fördelar med att effektivisera och samla all lagerhållning och distribution i Sverige till en plats. Andelen kunder som handlar via webben eller i våra integrerade butiker ökar löpande. Att vi då använder en distributionskanal istället för två innebär både kostnadsbesparingar och underlättar för kunden, säger Clein Johansson Ullenvik, vd och koncernchef för Swedol, i en kommentar. 

Det blir alltså logistikcentret i Hisingsbacka som drar det kortaste strået och kommer att avvecklas under sommaren 2020. 

Swedol öppnade sitt logistikenter i Örebro för sex år sedan. Där han man byggt en Autostoranläggning, som fick utökad kapacitet 2015.  

– Logistikcentret i Örebro är en effektiv anläggning och när vi nu bygger ut verksamheten bygger vi för framtiden, säger Clein Johansson Ullenvik. 

Enligt planerna kommer man att utöka automationsgraden, men också bygga till ordentligt, från dagens 10 000 kvadratmeter till det tredubbla. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094