23948sdkhjf

Transportstyrelsen får överdirektör

– Nu stärker vi myndighetens ledning, säger Tomas Eneroth.

Regeringen har utsett Anita Johansson till överdirektör på Transportstyrelsen. Samtidigt utsågs Peter Norman till ny styrelseordförande samt Anna-Lena Österborg och Staffan Bengtsson till nya styrelseledamöter.

Nu tar vi ytterligare steg för att stärka Transportstyrelsens ledning. För första gången får Transportstyrelsen en överdirektör, som kommer att vara ett stöd till generaldirektören när det gäller ledning, styrning och kontroll över den interna verksamheten. Överdirektören är också myndighetens ställföreträdande generaldirektör. I och med att vi utser tre nya styrelseledamöter tillförs värdefull kompetens, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Anita Johansson kommer senast från uppdraget som Transportstyrelsens styrelseordförande. Hon har tidigare arbetet på AFA försäkring där hon var försäkringsdirektör och chef för området försäkring. Dessförinnan var hon direktör på Verket för högskoleservice. Anita Johansson har även en lång erfarenhet av att arbeta inom regeringskansliet i olika positioner.

Peter Norman var finansmarknadsminister under åren 2010-2014. Han har varit verksam inom finansbranschen sedan 1992. Under tio år, innan förordnandet som statsråd, har han arbetat som vd för Sjunde AP-fonden. Innan han kom till AP-fonden år 2000 var Peter Norman bland annat vd för Alfred Berg asset management 1996-1999 och direktör vid Riksbanken 1994-1995.

Staffan Bengtsson kommer närmast från Statens försvarshistoriska museer där han var överintendent och myndighetschef.

Anna-Lena Österborg är överdirektör på Totalförsvarets forskningsinstitut.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156