23948sdkhjf

Corem expanderar i Göteborg

Med förvärv av två fastigheter stärker Corem sin närvaro i Göteborg. Samtidigt säljer man sitt innehav i Köping.

Corem förvärvar fastigheterna Neongasen 2 och Högsbo 38 i Gteborgsområdet. Neongasen 2 ligger i Åbro och inkluderar lagerlokaler på 2 400 kvadratmeter uthyrbar area. Fastighetens markareal är knappt 9 000 kvadratmeter. Hyresvärdet är cirka 1,9 mkr per år och uthyrningsgraden är 80 procent. Högsbo 38:3 i Sisjön är en fullt uthyrd lagerfastighet på 5 250 kvadratmeter uthyrbar area. Hyresvärdet är cirka 5,7 mkr per år. Genomsnittlig återstående hyrestid är cirka 5 år. Förvärvet av de två fastigheterna görs till ett underliggande fastighetsvärde om 103 mkr. 

Corem har samtidigt sålt fastigheterna Montören 1 och 2 i Köping, till ett underliggande fastighetsvärde om 68 mkr. Försäljningen har skett i bolagsform. 

– Vi har genom åren renodlat vår portfölj utifrån lokalslag och geografi. I Köping säljer vi vår enda enhet, samtidigt som vi bygger på vår fastighetsportfölj i Region Väst. Fastigheten i Sisjön är en förvaltningsfastighet som blir ett bra komplement till vårt övriga bestånd i Högsbo/Sisjön. Fastigheten i Åbro är mer av en projektfastighet, som skapar möjligheter och synergier tillsammans med vår grannfastighet i området, säger Eva Landén, vd på Corem.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078