23948sdkhjf

Deras nya centrallager ska serva Nordens lantbruk

Swedish agro machinery är redo att leverera reservdelar över natten.

Det första spadtaget togs den 3 januari i år. Nu, lagom till skörden, står Swedish agro machinerys nybyggda reservdelslager i Skurup färdigt för leverans av reservdelar till svenska lantbrukare.  

Lantbrukare ska fortfarande höra av sig till sin lokala anläggning som i sin tur beställer delar från det nya centrala reservdelslagret i Skurup. Beställs delarna under eftermiddagen så ska de nå den lokala anläggningen senast klockan sju dagen efter, oavsett om det gäller anläggningen i Kalmar, Skara eller exempelvis Borlänge. 

– Nu är reservdelslagret i drift. Alla delar är inne i systemet men några ska fortfarande upp på hyllan. Eftersom våra anläggningar täcker större område har vi sedan tidigare ett bra lager ute på våra anläggningar. Jag skulle vilja säga att lantbrukarna i exempelvis Mellansverige aldrig haft så bra tillgång på reservdelar från Claas som nu, säger Martin Gerdtsson som är reservdelschef på Swedish agro machinery, i ett pressmeddelande. 

Lagret är 3 600 kvadratmeter stort och har bland annat två hissautomater. Lagret ska förse i första hand Sverige och inom en månad även Norge med reservdelar. Centrallagret kommer att vara tillgängligt för danska återförsäljare på Själland och Bornholm och det finns också möjlighet att Danish agros maskinverksamhet i Finland och Baltikum kan dra nytta av lagret.  

Detta var den första etappen av bygget i Skurup. I november tas verkstadslokalerna i bruk och huvudkontoret flyttar in i april 2019. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093