23948sdkhjf

Pia Berglund lämnar Svensk sjöfart 

Efter fyra år som vd och vice vd går Pia Berglund vidare.

Svensk sjöfarts vice vd och tidigare vd, Pia Berglund, har beslutat sig för att lämna Svensk sjöfart, skriver organisationen i ett pressmeddelande. Hon kommer att fortsätta under uppsägningstiden fram till oktober 2018 och processen för att rekrytera en efterträdare har inletts. 

Pia började på föreningen som vd 2013 för att i juni 2017 i stället bli vice vd då Rikard Engström övertog vd-rollen. Under sin tid på föreningen har Pia Berglund bland annat varit aktiv i arbetet med tonnageskattefrågan, som beslutades 2015 och trädde ikraft 1 januari 2017. Hon var också ledande i det förändringsarbete som föreningen genomgick från Sveriges redareförening till dagens Föreningen Svensk sjöfart. 

– Att arbeta nära de ambitiösa rederierna som utgör föreningen Svensk Sjöfart har varit en ynnest och jag har haft det fantastiskt roligt dessa fyra år. Jag har uppskattat samarbetet med våra kollegor i sjöfartsverige och under åren har vi stärkt samarbetet ytterligare, vilket jag tror är en stor del av de framgångar vi haft, säger Pia Berglund. 

Pressmeddelandet avslöjar inte vad Pia Berglund ska göra härnäst, men som ordförande för Maritimt forum kommer hon att fortsätta sitt engagemang för sjöfarten. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078