23948sdkhjf

Dantra köper nya tankbilar och anställer

Tillväxtekonomin ger Dantra luft under vingarna. Nu investerar man i 19 nya tankbilar, varav fyra kommer att köras i svensk trafik.

Med inköpet av 19 nya tankbilar växer Dantras fordonsflotta till 130 enheter. Fyra av de 19 nya enheterna är specialombyggda tankbilar till Sverige, som tillåter större och tyngre tankbilar är resten av EU. Också på personalsidan ser företaget en tillväxt. Dantra har nu 200 medarbetare i Danmark, Sverige och resten av Europa. Men man söker fler, i synnerhet erfarna tankbilschaufförer. 

– Vi tillför nu specialframställda tankbilar till vår fordonsflotta, och detta ger ett ökat antal kunder, som efterfrågar speciallösningar. Särskilt de senaste två åren har kundtillväxten och ökningen av antalet transporter varit märkbar, säger administrerande direktör Kenneth Jensen.   

Dantra är specialiserat på transporter av flytande råvaror och halvfabrikat till och från tekniska och kemiska företag i Europa. 60 procent av kunderna är skandinaviska och ett typiskt uppdrag kan vara att hämta råvaror i Rotterdams hamn, köra lasten till en fabrik i Sverige och därefter transportera de förarbetade råvarorna vidare till en tredjepart, som tillverkar slutprodukter eller tappar den förarbetade produkten innan det når detaljhandeln.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094